De BPM van een voertuig berekenen? Ontdek hoe het moet
Zelf de BPM van een voertuig uitrekenen of het laten doen? Ontdek hier alle tips op het gebied van BPM berekenen.
317
post-template-default,single,single-post,postid-317,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

De BPM van een voertuig berekenen wordt eenvoudiger

De BPM van een voertuig berekenen wordt eenvoudiger

Voorheen werd dit voornamelijk door bedrijven gedaan maar er zijn ook steeds meer particulieren die er voordeel in zien om een auto over een motor te importeren uit het buitenland. Dit kan ook erg voordelig zijn, maar maar vaak moet er wel belasting over het voertuig worden afgedragen als deze op de Nederlandse markt verschijnt. Deze belasting wordt ook wel BPM genoemd. Als je een auto importeert en een kenteken wil aanvragen, dien je aangifte van de BPM te doen. De BPM berekenen van een auto is voor de meeste mensen niet eenvoudig. We leggen graag uit hoe het precies werkt en waar je rekening mee moet houden.

Hoe wordt de BPM van een voertuig berekend?

Om de BPM van een voertuig uit te rekenen wordt er voornamelijk gekeken naar de levensduur van de auto en de milieuvriendelijkheid. Het is dus van belang was het bouwjaar van de auto is. Ook het gewicht van het voertuig speelt mee. Rijdt de auto op elektriciteit? Dan ben je nog veel voordeliger uit want dit is een stuk beter voor het milieu. Dan hoef je vrijwel geen BPM te betalen. Wat ook van belang is, is of er al eerder BPM is betaald over het voertuig.

Online de BPM berekenen

Het wordt ook steeds eenvoudiger om de BPM van een voertuig uit te rekenen omdat er steeds meer online tools komen die je hierbij kunnen helpen. Er zijn tegenwoordig al diverse websites te vinden waar je alle gegevens van een voertuig kan invullen en waarmee je vervolgens online automatisch een berekening kan krijgen van de BPM die je moet afdragen wanneer je een voertuig importeert. Ondanks dat deze berekeningen niet altijd exact zijn, kan het je wel een indicatie geven en bespaar je er uiteraard een hoop tijd mee.

Hulp van een expert inschakelen

Wil je ook graag een auto importeren maar zie je het niet helemaal zitten om zelf de BPM aangifte te doen? Je kan ook hulp inschakelen op dit gebied. De experts van MijnBPM.nl helpen je graag om de aangifte doen of met het hele traject om het voertuig te importeren.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.