Zoekmachinemarketing, hoe begin je ermee? - Vertaalbureau Duits
280
post-template-default,single,single-post,postid-280,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Zoekmachinemarketing, hoe begin je ermee?

Zoekmachinemarketing, hoe begin je ermee?

Een website die niet vindbaar is gaat het lastig krijgen. Een website kan er mooi uit zien, maar wanneer deze niet gevonden wordt gaat het natuurlijk een lastig verhaal worden. Wanneer je nieuw bent in de online wereld kan zoekmachinemarketing (SEO) best ingewikkeld zijn. In dit artikel geven we een overzicht van de meest belangrijke aandachtspunten, zoals het optimaliseren van webpagina’s, het mobielvriendelijk maken van je website en ga zo maar door.

Optimaliseren van je webpagina’s

Google en haar gebruikers willen weten waar jouw webpagina’s overgaan. Door bepaalde zoekwoorden te gebruiken geef je zowel de zoekmachines en je doelgroep een beeld waar je website over gaat. Je laat deze zoekwoorden terugkomen in de webteksten, in de titels, in de namen van de afbeeldingen en meta data. Het is belangrijk dat je niet constant dezelfde zoekwoorden gebruikt anders gaat google het als spam zijn. In plaats hiervan kun je synoniemen gebruiken of woorden die er veel op lijken. Neem de tijd voor het uitkiezen van de juiste zoekwoorden. Wanneer je je op de verkeerde zoekwoorden focust kan er veel tijd verloren gaan en dat is niet wat je wilt. 

Mobiele versie van je website

Google en andere zoekmachines kijken eerst naar de mobiele versie van je website en dan pas naar de desktop versie. Waarom? Omdat veel internetgebruikers via hun smartphone browsen. Het is belangrijk dat de mobiele versie van je website eenvoudig werkt. Teveel tekst kan de webpagina overzichtelijk maken. In plaats van tekst te verwijderen is het beter deze onder tabbladen te zetten. Zo kan de bezoeker zelf bepalen welke informatie het wil lezen door op de tabbladen te klikken. Blijf de mobiele versie van je website constant verbeteren en Google zal dit belonen met hogere posities in de zoekmachines.  

Verzamelen van backlinks

En dan nu het lastigste van allemaal: het verzamelen van backlinks. Een backlink is een linkje van een andere website naar jouw website. Hoe meer backlinks je hebt, hoe belangrijker Google jouw website gaat vinden. Het hangt hier niet alleen maar van de hoeveelheid linkjes af, maar ook vooral van de kwaliteit van de linkjes. Hoe krijg je backlinks? Dit blijft een lastig verhaal, zeker wanneer je geen netwerk hebt in de online wereld. De beste manier is om websites een mailtje te sturen en te vragen of ze je content willen overnemen of voorstellen dat je openstaat voor een gastblog. Heb je budget, dan kan het geen gek idee zijn om voor linkbuilden uitbesteden te kiezen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.