Informatie over de vlag van Duitsland - Vertaalbureau Duits
286
post-template-default,single,single-post,postid-286,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive
 

Informatie over de vlag van Duitsland

Informatie over de vlag van Duitsland

De nationale vlag van Duitsland heeft drie kleuren, namelijk rood, zwart en geel. De vlag is in maart 1848 door de Duitse bond goedgekeurd. In de tussentijd is de vlag een aantal keer van kleur veranderd, maar de uiteindelijke vlag zoals we die vandaag de dag kennen heeft nog steeds dezelfde kleuren. In dit artikel geven we meer informatie over de Nationale vlag van Duitsland, hoe deze gebruikt mag worden en waar je de Duitse vlag het beste kunt kopen.

Symboliek en het ontwerp

De kleuren zwart, rood en geel werden in de tweede eeuw als traditioneel gezien. Deze kleuren waren tijdens de middeleeuwse wapens en vlaggen te herkennen. De interpretatie van de vlag is als volgt: de zwarte kleur staat voor de geschiedenis van Duitsland, de rode kleur staat voor het moeilijke heden en de gouden / gele kleur staat voor een rooskleurige toekomst. Vandaag de dag worden de kleuren geassocieerd met de democratie en volgens de Duitse bondsdag staan de kleuren vooral voor eenheid en vrijheid, waarmee ook de persoonlijke vrijheid voor Duitsers bedoeld wordt en dus niet alleen als nationale eenheid.  

Waar de Duitse vlag kopen?

Om de Duitse vlag te kopen hoef je gelukkig niet meer naar Duitsland af te rijden. Natuurlijk kun je er eentje meenemen van je vakantie. Wil je er eentje in Nederland kopen dan is het beter om een bezoek te brengen aan een vlaggen webwinkel waar de Duitse vlag ongetwijfeld verkocht wordt. Waarom zou je een Duitse vlag ophangen? Bijvoorbeeld wanneer je Duitse klanten naar Nederland uitnodigt, tijdens een voetbalwedstrijd tegen Duitsland of wanneer je een internationaal toernooi organiseert waarbij ook Duitse teams deelnemen.  

Vlaggenmast aanschaffen

Wil je een Duitse vlag ophangen, dan kan een vlaggenmast of een vlag wimpel aan de muur uitkomst binnen. In principe zijn de regels voor het uithangen van een Duitse vlag hetzelfde als in Nederland. Er is geen regelgeving, maar er worden wel voorschriften op de websites van de Duitse en Nederlandse overheid beschreven. Zo is het bijvoorbeeld niet respectvol om een Duitse vlag tijdens de dodenherdenking op te hangen, aangezien er tijdens de tweede wereldoorlog veel Nederlanders en joden zijn omgekomen door de Duitsers. Voor de overige voorschriften is het beter om zelf een bezoek te brengen aan de website van de overheid of door contact op te nemen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.